Mat och dryck
Med tanke på den lilla inhemska befolkningen och de många turisterna som varje år besöker ön så kanske man inte har de högsta förväntningarna på maten. Så illa är det dock inte, och självklart finns det några riktigt bra val för en lyckad måltid ute. Här är några tips.
Fisk är vanligt på menyn på Hvar. Foto: Monika Bota (CC BY-SA 2.0)
Konoba Menego
Vill man prova dalmatiska specialiteter så är Konoba Menego ett mycket bra val. Den lilla tavernan som ligger i gamla stan i staden Hvar har nämligen enbart sådana rätter på menyn. Enbart kalla rätter, dessutom. Getost, marinerat kött, fikon och "allt man kan göra med vindruvor" är ett urval av det som serveras.
Dalmatino
Dalmatino är av många ansedd som den bästa restuarangen på ön. Turistigt (menyn finns på svenska)? Javisst, men det är svårt att undvika och med tanke på kvaliteten på mat, dryck och service så gör det ingenting. Det finns mycket att välja på och kött, fisk och vegetariskt finns på menyn.
Giaxa
Restaurang Giaxa ligger runt hörnet från stora torget i Hvar och har en kaxig slogan: "Have you ever tasted art?". Fokus är framförallt på fiskrätter vilka de serverar med den äran. Prisnivån är lite högre än snittet men det är det nästan alltid värt.
Dagens väder, Hvar
Regn
14 ?C